Je kind als spiegel

“Het geluk zit in onszelf, het had geen betere plek kunnen vinden om zich te verbergen.”

Onze kinderen spiegelen ons op heel veel verschillende manieren hoe wij dat geluk kunnen beleven en wat er op dit moment in ons leven nodig is om dat te ervaren.

Ze uiten wat ze ons willen leren of tonen, niet via taal, maar via hun gedrag, lichamelijke klachten, ontwikkelingsstoornissen, … . 

Wat jij ervaart als onaangenaam gedrag of situaties die je raken of zorgen baren

ik denk aan: boosheid, agressie, pesten/gepest worden, onzekerheid, onrust, angsten, dromerigheid, veel huilen, ruzies, jaloezie, geslotenheid, prikkelgevoeligheid, AD(H)D, HSP, dyslexie, er komt op school niet uit wat er in zit, niet zindelijk worden, slecht eten, slapen of groeien, anorexia, zelfmutilatie, verslavingen, allergie, ontstekingen, verkoudheden, eczeem, verstopping, koortsen, hoofdpijn etc.

daar kan een belangrijke boodschap voor jou onderzitten. Een boodschap van je kind voor jou:

Een uitnodiging van je kind om stukken in jezelf die onbewust aanwezig zijn, naar de oppervlakte te brengen, kwetsuren van vroeger te gaan omarmen, eigenschappen van jezelf die je wegduwt, te gaan liefhebben en jouw geluk ten volle te gaan leven en beleven.

Een kindertolk vertaalt het gedrag of de situatie die jou raakt of zorgen baart, naar een boodschap voor jezelf.

Een traject bestaat uit

  1. EEN INTAKE – ik stel jou vragen over het gedrag of de situatie en jij vertelt

Met die informatie ga ik aan de slag. Ik vertaal als het ware het gedrag van je kind, naar een begrijpbare boodschap voor jezelf.

2. TERUGKOPPELING: ik geef jou, in naam van je kind, de boodschap terug. 

Trui zegt hierover: “Een heel bijzondere ervaring, net doordat de boodschap namens mijn kind wordt gebracht, kon ik hem beter pakken en had ik er minder weerstand tegen. Daar waar ik anders het gevoel heb ‘me te willen verdedigen’ ervaarde ik dat nu helemaal niet. Er zit veel waarheid in en door de manier waarop, helder en constructief, voel ik dat er beweging ontstaat.”

3. een of meerdere OPVOLG SESSIES: afhankelijk van de noden bepalen we hoe de  verdere ondersteuning er kan uitzien.

“Sinds de terugkoppeling, die rakend was en binnenkwam, voel ik verandering bij mijn kind en veel meer mildheid en acceptatie bij mezelf. Ik stond er wat kritisch tegenover, maar kan nu echt wel de magie ervan ervaren.”

 

Voordelen aan het werken met deze methodiek:

 • Je kind hoeft niet aanwezig te zijn om toch geholpen te worden: doordat er dingen in jou in beweging komen, verandert er ook iets bij je kind. Zowel jijzelf als jouw kind profiteert dus, van deze methodiek.
 • Geschikt voor kinderen van alle leeftijden
 • De trajecten zijn kortdurend, kennen langdurige resultaten en weinig terugval.
 • Sessies gaan door via zoom, zijn snel in te plannen en je hoeft je niet te verplaatsen.

Investering:  nog tot en met juni 2022 ben ik in opleiding. De huidige investering is aan een voordeeltarief van 333 euro excl. BTW (402,93 euro incl. BTW – factuur mogelijk).

Dit omvat

 • een intake sessie
 • mijn werkuren thuis voor de vertaling
 • de terugkoppelingssessie
 • 1 opvolg sessie – als zou blijken dat er meerdere opvolg sessies wenselijk zijn, wordt dit besproken
 • visualisaties en oefeningen die je proces ondersteunen en je helpen integreren
 • toegang tot de ‘innerlijke kind’ module in mijn online leeromgeving 

 

Wil je graag een afspraak boeken of meer informatie? Stuur me een mailtje naar hello@hade-c.be